Nieuwe bestemming van het stadhuis

Wat zal je kunnen doen in het nieuwe stadhuis? Het stadhuis krijgt 3 bestemmingen: een antichambre (de nieuwe onthaalruimte), de historische ruimtes en 'Studio Stad'.

De onthaalzone is het startpunt om de stad en het stadhuis te ontdekken.

Antichambre

Warm welkom voor bezoekers en bewoners

De antichambre wordt de nieuwe onthaalruimte en het startpunt voor je bezoek aan het stadhuis en de stad. Het komt op de plek van het huidige politiekantoor. Medewerkers maken je er wegwijs en geven je de eerste informatie. Hier word je geprikkeld en krijg je zin om het stadhuis en de rest van Leuven te ontdekken.

Moderne presentatietechnieken nemen je mee naar het Leuven van gisteren, vandaag en morgen

Historische salons, zalen en kamers

Plek van verleden, heden en toekomst

We zetten de historische zalen en salons van het stadhuis open. Je maakt er kennis met het rijke verleden van de stad en het stadhuis en met de ambitieuze toekomst, onder meer met:

  • Topstukken uit erfgoedcollecties
  • Beleving van de stad van vandaag
  • Verhalen over waar Leuven in de toekomst voor wil staan

De historische ruimtes op de begane grond en op de 1ste verdieping blijven beschikbaar voor huwelijken en jubilea, recepties, ontvangsten en de vergaderingen van de gemeenteraad.

© Jan Pollers

Studio Stad

Bruisende debat- en werkplek

Studio Stad biedt ruimte voor bewoners, bedrijven, instellingen en experten om na te denken over de toekomst en samen te werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Er komt ook plaats om de resultaten van al dat denk- en debatteerwerk te tonen en te delen met de bezoekers van het stadhuis.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.