Grensstraat: 18 betaalbare eengezinswoningen

AG Stadsontwikkeling Leuven kocht 18 eengezinswoningen met tuin in de Grensstraat in Kessel-Lo. Op termijn worden dit budgethuurwoningen.  

Renovatie

De huidige eigenaar verhuurde de 18 woningen aan een lage huurprijs aan mensen met een beperkt inkomen. AG Stadsontwikkeling Leuven blijft de woningen op dezelfde manier verhuren. De huidige bewoners kunnen er blijven wonen.

Maar eerst renoveert AG Stadsontwikkeling Leuven de woningen zodat ze voldoen aan de minimale eisen op het vlak van woningkwaliteit, veiligheid en energie. We streven naar een oplossing waarbij de bewoners tijdens de werken in de woning kunnen blijven wonen. Als dat niet kan, zoeken we naar een alternatieve woonst. AG Stadsontwikkeling Leuven maakt 3,2 miljoen euro vrij voor de aankoop en renovatie van de woningen.

Later worden de woningen budgethuurwoningen. Dat zijn woningen die AG Stadsontwikkeling Leuven goedkoper verhuurt aan wie moeilijk terechtkan op de private huurmarkt. Zo helpt AG Stadsontwikkeling Leuven de stad om betaalbare woningen aan te bieden.

Gronden en panden kopen voor betaalbaar wonen

AG Stadsontwikkeling Leuven kreeg van het stadsbestuur de rol van projectontwikkelaar van de stad. Deze woningen kwam het gemeentebedrijf op het spoor via de procedure van sociaal beheersrecht.

Deze aankoop past in de strategie van de stad om gronden of panden aan te kopen om die daarna in te zetten voor betaalbaar wonen.

Btw-nummer: BE 0870.310.526
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.