Staart van de Vaart

Groene heuvel als buffer tegen drukte en met uitzicht op de omgeving.

Een groene heuvel

In de binnenbocht komt een groene kunstmatige heuvel van ongeveer 3 meter hoog. Een mix van boomsoorten en struiken zorgt voor een afwisselend beeld dat sterk verandert met de seizoenen.

Dit stukje natuur in de stad buffert de drukte van het Engels Plein en de L├╝denscheidsingel.

Gerecycleerde materialen

De heuvel wordt gebouwd met recuperatiematerialen uit de werfzone. Zo sparen we heel wat verplaatsingen uit. Daarrond komt aarde waarop de bomen en planten kunnen groeien.

Voor de trappen en de tribune gebruiken we de betonnen tegels die vandaag op de kade van de Vaartkom liggen.

Trappen vormen een tribune

Brede trappen vormen een soort tribune waar je de hele dag in de zon kan zitten. Je hebt er een weids uitzicht op OPEK, het station en het toekomstige Tweewaterspark.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.