Ongediertebestrijding in horeca
Wat kan je doen om ongedierte in je zaak te vermijden? Wat doet de stad?
Wat kan je doen?
Vermijd ratten en muizen
- Houd ramen en deuren zoveel mogelijk dicht.
- Sluit gaten en kieren in je pand goed af, bijvoorbeeld rond leidingen, deuren en ramen.
- Maak dagelijks grondig schoon, vooral plaatsen waar je voedsel bereidt en opslaat.
- Ruim regelmatig op en vermijd langdurige voedselopslag. Zo merk je muizensporen sneller op en voorkom je dat ze de ruimte als schuilplaats inrichten.
- Laat geen voedsel rondslingeren in en rond je zaak.
- Verzamel afval in een afgesloten vuilnisbak of -container. Muizen en ratten knagen al snel door vuilniszakken heen. Vermijd afval rondom de bakken. Reinig die containers regelmatig.
- Laat je afval regelmatig ophalen.
- Maak goede afspraken met de ophaaldienst voor je bedrijfsafval.
- Maak goede afspraken met eventuele bewoners boven je zaak.
- Repareer of vervang kapotte rioolbuizen, regenpijpen en ventilatieroosters.
Maak een bestrijdingsplan
Als horecazaak ben je verplicht om een bestrijdingsplan te hebben tegen ongedierte zoals ratten, muizen en kakkerlakken. Je kan dat zelf maken of laten maken door een gespecialiseerde firma. Op het plan duid je aan waar en wanneer je vallen hebt gezet en wie die nakijkt.
Kijk regelmatig je ongediertebestrijdingsplan na. Hulp of advies nodig? Neem contact op met de gespecialiseerde firma waarmee je werkt.
Wat doet de stad?
De stad zet structurele bestrijdingsmiddelen in tegen ongedierte op het openbaar domein. Het vergif staat op plaatsen die niet toegankelijk of bereikbaar zijn. Er is geen gevaar voor mens en huisdier.
Vraag gratis rattenvergif aan
Heb je een vraag?
Contacteer ons, we helpen je graag verder.