Meikeversite

AG Stadsontwikkeling Leuven kocht de Meikeversite. Op deze site langs de Diestsesteenweg willen we op termijn huurwoningen ontwikkelen.

Waar ligt de site?

AG Stadsontwikkeling Leuven is eigenaar van 3 percelen langs de Meikeverstraat in Kessel-Lo. De Meikeverstraat verbindt de wijk Vlierbeekveld met de Diestsesteenweg. Aan de overzijde van de straat ligt momenteel een supermarkt van Delhaize en de dierenwinkel Tom & Co.

  Wat zijn de plannen?

  AG Stadsontwikkeling Leuven realiseert er 17 woningen. Het woonproject bestaat uit 2 gebouwen met telkens 3 bouwlagen, met een mix van woningen met 1 tot 4 slaapkamers. Na de realisatie verhuurt AG Stadsontwikkeling Leuven de woningen als budgethuurwoningen. Dat zijn huurwoningen voor wie moeilijk terechtkan op de private huurmarkt.

  De woningen hebben naast een private buitenruimte (terras of tuin) ook toegang tot een gemeenschappelijke tuin. De overige ruimte rond de woningen draagt bij aan een fijne, groene woonbuurt. De open ruimte wordt klimaatadaptief ingericht. Zo maken we de omgeving weerbaar tegen lange periodes van hitte en droogte en intense regenval. We verharden bijvoorbeeld zo weinig mogelijk en er komen voldoende bomen. De waardevolle bomen en struiken aan de oostkant behouden we maximaal. Om de biodiversiteit te bevorderen komen er enkel inheemse planten. De openbare ruimte is ook geschikt voor sport, spel en ontspanning.

  De Meikeverstraat ligt op fietsafstand van Leuven. AG Stadsontwikkeling Leuven zet in op de bereikbaarheid van de site met de fiets, met onder meer voldoende en goed bereikbare fietsenstallingen voor verschillende soorten fietsen.

  Gezocht: ontwerpteam

  AG Stadsontwikkeling Leuven is momenteel op zoek naar een ontwerpteam dat een ontwerp voor deze 17 woningen en de open ruimte rond deze woningen ontwerpt.

  Geïnteresseerde ontwerpteams kunnen voor meer informatie terecht op het e-procurement platform (referentie AGSL-060023-F02).

  De procedure bestaat uit 2 fasen:

  1. Selectiefase
   Iedereen die aan de selectievoorwaarden voldoet, kan deelnemen. De selectiefase leidt tot de selectie van minstens 2 en maximaal 5 geselecteerde kandidaten.
  2. Gunningsfase
   De geselecteerde kandidaten kunnen deelnemen. Uit deze fase volgt de gunning van de opdracht. De gunning is eind 2023 gepland.

  Geïnteresseerden kunnen zich voor de selectiefase kandidaatstellen tot en met 24 juli 2023 om 12 uur.

  Timing (onder voorbehoud)

  • Juni-december 2023
   Zoektocht ontwerpteam
  • Januari 2024
   Start ontwerpteam
  • September 2024
   Definitief ontwerp afronden
  • Juni 2025
   Procedure omgevingsvergunning
  • November 2025
   Gunning werken
  • Februari 2026
   Start werken
  • Juni 2027
   Einde werken en verhuur woningen

  Btw-nummer: BE 0870.310.526
  Professor Van Overstraetenplein 1
  3000 Leuven

  Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.