'Elk teamlid heeft eigen specialisaties. Door samen te werken, vormen we een heel sterk team.'

Thomas Cardyn is 2 jaar jaar in dienst bij AG Stadsontwikkeling Leuven. Hij is deskundige facilitair beheer en maakt deel uit van het expertiseteam facilitair beheer. Elke teamlid wordt ingezet volgens zijn of haar talenten in de verschillende gebouwen die AG Stadsontwikkeling Leuven beheert.

27 februari 2023

Hoe ziet mijn werkdag er uit?

Nadat ik met de fiets toekom op kantoor, bekijk ik eerst de portalen waar alle keuringen van de liften in staan. Als er een probleem is met een lift, kan ik daar snel op inspelen door de juiste persoon in te lichten.

Daarna open ik mijn persoonlijke mailbox en de algemene mailbox van gebouwbeheer. Op basis van de inkomende mails maak ik mijn agenda op. Het kan gaan over technische meldingen van huurders, offertes die ik opgevraagd heb, vragen over valbeveiliging …

Ik werk op verschillende locaties. Dat is een fijne afwisseling van werkplek en collega's. Mijn thuisbasis is op 8HOOG, waar AG Stadsontwikkeling Leuven haar kantoor heeft. Daarnaast ben ik ook regelmatig aanwezig in het Politiehuis, De Girafant, het Stadskantoor en Abdij van Park. Thuiswerken doe ik meestal op woensdag.

Ik krijg de vrijheid om mijn agenda zelf te organiseren. Dringende vragen krijgen voorrang en mijn aanwezigheid op de verschillende werklocaties kan ik zelf inplannen. Doordat ik met vaste regelmaat aanwezig ben, heb je sneller voeling met het gebouw en met de mensen die er werken. Je wordt sneller als aanspreekpunt gezien voor problemen.

Op donderdagen gaat het wekelijks overleg van facilitair beheer door. Samen met de gebouwbeheerders en Wim, de coördinator van expertiseteam facilitair beheer, overlopen we onze agenda. Waar is iedereen mee bezig en zijn er problemen waarover we advies van de andere collega’s nodig hebben? Zo blijven we goed op de hoogte van wie wat doet. Binnen ons team heeft elke collega zijn of haar specialisaties en door samen te werken vormen we een heel sterk team.

Tijdens de middag vind ik het belangrijk om even te ontspannen en niet bezig te zijn met het werk. Lunchen op kantoor is altijd een gezellige bedoening. Soms nemen we zelf eten mee, andere keren bestellen we iets.

Na de lunchpauze zit ik samen met het projectteam huurdersplatform. Als lid van dit projectteam denk ik mee na over hoe we het platform voor de huurders kunnen verbeteren. Vanuit mijn expertise geef ik input over de technische meldingen die de huurders kunnen maken en hoe we dit zo efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen.

Elk teamlid heeft eigen specialisaties. Door samen te werken, vormen we een heel sterk team.

Een ander aspect van mijn job is het contact met huurders van de appartementen die wij beheren. Ik vind het leuk als onze tussenkomst bij kleine en grotere problemen tot een goed einde wordt gebracht en we daardoor het leven van die huurder hebben vergemakkelijkt. Als ze die appreciatie tonen, is mijn dag gemaakt!

Naast de dagelijkse taken is er ook tijd voor opleidingen. In mei volg ik een opleiding elektriciteit (BA4 en BA5). Met deze opleiding zal ik nog meer kennis hebben over de mogelijke gevaren van elektriciteit. Verder komt die kennis ook van pas als we werken laten uitvoeren in hoogspanningscabines. Binnenkort gaat de opleiding EHBO door waaraan elke geïnteresseerde collega kan deelnemen. Dit is niet enkel nuttig voor situaties binnen de organisatie, maar ook wanneer je bij huurders bent of in je privéleven. Leuk dat dit binnen de organisatie georganiseerd wordt!

Ik vind het leuk als we door onze tussenkomst bij problemen het leven van een huurder hebben vergemakkelijkt.

Het is duidelijk dat mijn takenpakket divers is waardoor geen enkele dag hetzelfde is! Ik steek graag mijn handen uit de mouwen en help waar ik kan. Ik voel de waardering van andere collega’s en huurders. Als ik een idee heb dat de organisatie vooruit kan helpen, krijg je bij AG Stadsontwikkeling Leuven de vrijheid om dit verder te onderzoeken en mag ik hier het voortouw in nemen.

Werken bij stad Leuven, iets voor jou?
Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.