KU Leuven, partner in PACT-project

Over KU Leuven

De afdeling Bos, Natuur en Landschap van de KU Leuven wil het beheer voor ecosysteemdiensten van (semi-)natuurlijke en stedelijke landschappen optimaliseren. De academische onderzoeks- en onderwijsprogramma's richten zich op de karakterisering van de biodiversiteit, structuur en werking van landgebruikssystemen, op een beter begrip van het effect van menselijke interventies in deze systemen en op het ontwerp van op de natuur gebaseerde technische oplossingen.

Rol in PACT

Om de impact van de projectacties te monitoren, zal PACT samenwerken met een onderzoeksgroep van het Departement Aard- en Milieuwetenschappen van de KU Leuven, onder leiding van Prof. Ben Somers. Het team heeft expertise in stedelijke ecologie en klimaatbestendigheid, remote en in situ sensing van de natuurlijke omgeving en citizen science en engagement voor klimaatadaptatie.

De sensoren die worden geïnstalleerd voor het Life Pact project worden geïntegreerd in de webtoepassing van Leuven.Cool. Deze website, mogelijk gemaakt doorstad Leuven, Leuven2030 en de KU Leuven, zorgt ervoor dat je de resultaat van de monitoring makkelijk kan raadplegen.

Meer info

Bezoek de website van KU Leuven.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.