“We brengen iedereen samen en maken Leuven samen leefbaar voor iedereen”

Robbe is beleidsadviseur studenten voor de stad Leuven. "Je zou denken dat ik op mijn eentje dikke dossiers zit te schrijven en dat daarmee de kous af is. Niets is minder waar. Mijn job is vooral mensen samenbrengen. Letterlijk."

18 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"Voor ik hier kwam, werkte ik als consultant beleidsadviezen uit. Maar na het denkwerk en advies stopte het verhaal. Hier is dat helemaal anders. Ik ga mee de straat op, breng al betrokken partijen samen om over het beleid na te denken en zet het daarna ook mee om in de praktijk. Een fantastisch job.

De basis legde ik al als studentenvertegenwoordiger. Maar ik sta vandaag nog even dicht bij de studenten. Om voeling te blijven houden met de thema’s die belangrijk voor hen zijn. Die leg ik dan naast wat belangrijk is voor de stad en de inwoners. Zo bepalen we samen het beleid.

Het is een job waar ik heel wat creativiteit in kwijt kan. Een buurtfeest voor studenten en inwoners of een ludiek event waar we studenten wijzen op de impact van alcohol. Ik mag hier voortdurend mezelf heruitvinden, dingen uitproberen."

Het is een job waar ik heel wat creativiteit in kwijt kan.

Wat betekent Leuven voor jou?

"Ik ben een inwijkeling en werd verliefd op deze stad. Eens de deur uit stoot ik binnen de 5 minuten op iets leuks om te doen. Leuven leeft altijd. Na de examens valt het altijd heel even stil om daarna haar tweede adem te vinden en opnieuw te starten.

Als het september wordt, dan begint het zachtjes aan weer terug te bruisen en komen er weer 60.000 jonge mensen bij. Dan kriebelt het ook bij mij om hen te laten samenleven met het vrouwtje van 90 en de papa met het kindje van 1 jaar."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Heel simpel. Het stadspark, vooral tijdens de eerste mooie lentedagen. Vol studenten en inwoners."

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 24 34

Mail ons

sollicitaties@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.