“Hier werken we aan een duidelijk en breed groenplan”

Pieter werkt na flink wat jaren groenaanleg en -onderhoud sinds kort als deskundige bomen voor de stad Leuven. “Onderzoek heeft aangetoond dat je altijd groen moet kunnen zien om je goed te voelen. En dat lukt hier vrij aardig.”

18 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"Ik ben bioloog-ecoloog van opleiding. Mijn kennis was puur theoretisch. De praktijk heb ik van het team geleerd. Ik kwam als ploegbaas in een draaiend geheel terecht en leerde elk seizoen iets bij. De job was een hele uitdaging, maar het menselijke aspect sprak me enorm aan.

Ik volgde een bijkomende opleiding deskundige bomen en die job kan ik sinds kort nu ook in Leuven uitoefenen. Ik mis mijn ploeg wel, maar Leuven heeft een heel mooi boompatrimonium: 18.000. We werken aan een duidelijk en breed beleids- en beheersplan. Van ontharding tot begrazingsbeheer en waterbeheer."

Intussen geniet ik ook thuis van een verzorgde tuin.

Wat heeft Leuven je al bijgebracht?

"Intussen geniet ik ook thuis van een verzorgde tuin (lacht). Ook al laat ik de natuur graag zijn gang gaan, ik heb van de ploeg geleerd dat het nooit zwart of wit is. De kennisdeling gaat trouwens in 2 richtingen. We vertrouwen op elkaar. Zij hebben ook van mij al geleerd.

Groen in de stad is echt een passie geworden. Als ik nu in andere steden kom, let ik er altijd op hoe ze het daar doen. Ik stel vast dat we het hier in Leuven meer dan behoorlijk doen. Inwoners stappen ook dikwijls op ons af om tips te vragen. We hebben een voorbeeldfunctie."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Moeilijk te zeggen. Je kan op de meest onverwachte momenten iets kleins maar heel moois tegenkomen. Dat is het mooie aan de natuur. En soms ontdek je nog achter een poortje of huis een prachtige tuin …"

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 24 34

Mail ons

sollicitaties@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.