“Hier kan ik zijn wie ik ben, mezelf ontdekken, nieuwe wegen inslaan”

Nathalie voelt zich helemaal thuis aan het loket burgerzaken van de stad Leuven. "Ik hou ervan om onze inwoners te helpen. Wanneer ze dan zo vriendelijk zijn om tegen mij te zeggen, dankjewel, je hebt me goed geholpen, dan leef ik op een wolk."

18 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"Net als velen heb ook ik ooit gedacht, ambtenaar, dat is niets voor mij. Ik ben daar veel te jong van geest voor. Maar ik was mis. Hier ontmoet ik veel mensen, heb je een impact op hun dag en op hun leven en kwam ik in een heel menselijk team terecht.

Uiteraard biedt de job ook zekerheid. Als alleenstaande mama met studerende kinderen brengt dat rust. Je krijgt hier ook kansen om professioneel nieuwe wegen in te slaan. Iets anders uit te proberen binnen de stad als je dat zou willen.

Ik vind ook heel veel steun bij mijn collega’s. We helpen elkaar in de job maar ze hielpen me ook al door moeilijke momenten, zoals de verjaardag van het verlies van mijn vader. Door de juiste dingen te zeggen en ruimte te laten wanneer dat nodig is."

Uiteraard biedt de job ook zekerheid. Als alleenstaande mama met studerende kinderen brengt dat rust.

Wat is jouw band met Leuven?

"Ik heb altijd in de regio gewoond. Toen ik in Mechelen fotografie volgde, moesten we een stad in beeld brengen. Zonder twijfelen koos ik voor Leuven. De foto’s presenteerde ik op 'Under the bridge' van Red Hot Chilli Peppers. Dat gaat over liefde voor een stad en vat mijn band met Leuven mooi samen.

Hier kan ik zijn wie ik ben, mezelf ontdekken. Als basketball mom van Blue Tigers, als collega van al die fijne mensen. Nu nog mijn motorrijbewijs halen, net als mijn pa die een paar jaar geleden stierf. Dan Euromillions winnen en rondreizen om foto’s te nemen. Te beginnen in Leuven."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Ik ben van Leuven en Leuven is van mij. Dat is dus moeilijk kiezen. En het hangt ook van het seizoen af. In de zomer het Groot Begijnhof. Of het Martelarenplein waar het echte, oude Leuven nog leeft, zoals in café Sport."

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.