“Mijn vriend zegt altijd dat ik een job heb die echt bij me past. En dat is ook zo”

Marieke is medewerker bij OCMW en buigt zich over leeflonen en financiële steun. “Het is best een drukke job met heel wat verantwoordelijkheid en vrijheid. Ik mag mensen van alle culturen en leeftijden helpen. Van gepensioneerden tot studenten. Heerlijk.”

19 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"We doen veel meer dan administratieve taken. Volgens sommige mensen is onze job een controle op hun leven. Dat is niet zo. Je staat heel dicht bij hen en helpt hen waar je kan. Je bepaalt zelf hoever je daarin gaat. Je kan er echt je persoonlijkheid in leggen.

De verplichte huisbezoeken vind ik het allerfijnst. Je leert de mensen daar echt kennen. Ze zijn vaak heel dankbaar en gul. Bieden een taartje aan, tonen hun gezin, hun huis. Dan voel je je echt bevoorrecht. Je bouwt een band met hen op, een vertrouwensrelatie."

Het sociaal beleid in Leuven leunt heel dicht aan bij alles waar ik voor sta.

Wat betekent Leuven voor jou?

"Ik ben een typisch voorbeeld van de student die hier is blijven hangen. Ik leerde hier mijn vriend kennen en vond de job die op me op het lijf geschreven is. Vroeger wilde ik altijd met jongeren werken, nu werk ik ook met andere doelgroepen en dat geeft mij nog extra voldoening.

Het sociaal beleid in Leuven leunt heel dicht aan bij alles waar ik voor sta. We hebben zo veel te bieden voor vluchtelingen, anderstaligen, voor iedereen. Daarnaast is het een vrij grote maar een heel gezellige en toegankelijke stad. Ik doe hier alles met fiets en ontmoet onderweg veel verschillende mensen die deel uitmaken van onze maatschappij. In onze job vaak de meest kwetsbare."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Arenberg kasteel, een mooie, rustgevende en groene plek. Het is ook leuk om er te sporten en te wandelen. Ik zat lang op kot in de buurt, samen met mijn vriend. Dat schept natuurlijk een band."

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.