“Ik hou van de collega’s, het sociale contact en mensen kunnen helpen”

Karine werkt al 20 jaar fier als gemeenschapswacht voor de stad Leuven. "Leuven is een prachtige stad. Mijn stad. Iedereen kent mij. Hier ben ik geboren, groeide ik op en wil ik de mensen helpen."

18 april 2024

Wat is een gemeenschapswacht voor de stad?

"Wij zijn letterlijk de ogen en de oren van de stad. Wij doen onze rondes langs stations, scholen of plekken waar veel toeristen komen. Maar ook buurten waarvan we weten: Daar zou wel eens hulp nodig kunnen zijn. En als dat zo is, dan verwittigen we de juiste personen.

Want helpen, dat staat helemaal centraal. Of het nu is om shoppers te wijzen op het feit dat hun handtas open staat, een babbeltje slaan met senioren die alleen op een bankje zitten of een oogje in het zeil houden op evenementen."

Wij zijn letterlijk de ogen en de oren van de stad.

Waarom hou je van deze job?

"De collega’s, het sociale contact, mensen kunnen helpen. Vooral uit dat laatste haal ik veel voldoening. Ik help graag en ben zo grootgebracht. Dat maakt elke keer mijn dag goed. Of het nu helpen is met iets kleins, zoals de weg of iemand helpen die echt in de miserie zit en naar buurtcentra verwijzen.

Leuven is mijn stad en daar wil ik iets voor doen. Dat zit in de familie. Mijn broer was hier bijvoorbeeld organist. En als Leuven zingt, dan sta ik mee op het podium. Dansen en zingen alsof het een lieve lust is."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Schrijf maar op: heel Leuven. Ik kan gewoonweg niet kiezen want dat zou zijn als kiezen tussen mijn kinderen."

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 24 34

Mail ons

sollicitaties@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.