“Ik vind het heel fijn om iets te kunnen bijdragen aan de samenleving”

Juan werkt als vliegend buurtwerker voor de stad Leuven. Haar stad. "Ik hou ervan om mensen te helpen. Een glimlach te toveren op een droevig gezicht."

18 april 2024

Waar hou je van in je job?

"Heel eenvoudig: mensen helpen. Ik vind het heel fijn om de kans te krijgen iets te kunnen bijdragen aan de samenleving. Doorgaans is luisteren al voldoende, en mensen empoweren om zelf een oplossing te vinden. Maar soms moet je wel echt volharden en voor een oplossing gaan.

Zo kwam ik in contact met een volwassen man. Hij was duidelijk begaafd, maar ook op de dool. Hij vond zijn plaats niet in de samenleving. Ik leerde ook zijn moeder van 90 kennen. Zij vertelde me hoe ze al heel zijn leven zoeken naar een plek waar hij zich thuis kan voelen, waar hij nuttig kan zijn.

Door mijn netwerk heb ik hem naar de juiste plek kunnen doorverwijzen. Nu gaat het beter met hem. Hij heeft zijn plek gevonden. Daar ben ik best wel fier op."

Ik heb voeling met verschillende culturen en dat kan helpen in een internationale stad als Leuven.

Wat is jouw band met Leuven?

"Mijn ouders wonen hier, mijn kinderen gaan hier naar school. Voor mij was het logisch dat ik voor de stad iets wou doen. Ik weet hier mijn weg, ik ken mijn sociale kaart hier. Ergens anders zou ik verloren lopen.

Ik ben Koerdische en weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om verbinding te vinden. Of dat nu is omdat je ergens nieuw komt wonen en je een andere cultuur hebt, of je door het leven het wat moeilijker hebt. Ik heb voeling met verschillende culturen en dat kan helpen in een internationale stad als Leuven."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"De Kruidtuin en Abdij van Park. De planten en bloemen geven me rust. Die vind ik ook wanneer ik naar onze begraafplaatsen ga of wanneer ik ga joggen rond de vijver."

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 24 34

Mail ons

sollicitaties@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.