“Ik ben hier terug gelukkig geworden”

Jan vond zijn droomjob als medewerker van de Bib Leuven. "Leuven is de stad die me een nieuwe kans gaf. Waar ik me mag bezighouden met mijn passie en kennis van muziek."

18 april 2024

Wat is jouw passie in het leven?

"Muziek. Mijn vader was muzikant. Op mijn tiende kocht ik samen met mijn broer een gitaar en we begonnen meteen te tokkelen. Ik leerde Luc Van Acker gitaar spelen. Je kent hem misschien wel van het nummer 'Zanna'. We maakten alternatieve muziek. Later had ik 30 jaar lang een mooie carrière als shopmanager in platenzaken.

Maar toen kwam streaming. De verkoop van cd’s ging achteruit en ik verloor mijn job. In die tijd heb ik zwarte sneeuw gezien. Een lieve dame van de loopbaanbegeleiding hielp me erbovenop. Ik heb haar bedankt met een mooi boeket en een stevige knuffel."

Eddy Wally of Pink Floyd, het maakt niet uit. Je zal steeds door mij met de glimlach geholpen worden.

Wat is jouw band met Leuven?

"Leuven is voor mij de stad die me een nieuwe kans gaf. Ik kreeg een tip van de loopbaanbegeleider om te solliciteren in de bibliotheekwereld. En laat nu net de bibliotheek van Leuven een mooie muziekcollectie hebben!

Na een tijdelijk contract van 2 jaar stroomde ik door naar een vaste job. Intussen ben ik hier terug gelukkig geworden dankzij de muziek en het contact met de mensen. Eddy Wally of Pink Floyd, het maakt niet uit. Je zal steeds door mij met de glimlach geholpen worden. Aankoop van popmuziek is intussen ook een van mijn taken."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Den Atelier. Het was een alternatieve dansclub. Daar hoorde je muziek die je nergens anders hoorde. Ook de gezellige cafés blijven een troef die Leuven in handen heeft!"

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 24 34

Mail ons

sollicitaties@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.