“Je haalt veel voldoening uit je job omdat je meteen ziet wat je gedaan hebt”

Hilde ruilde een carrière in bloemenzaken in voor die van ploegbaas groenaanleg en -onderhoud van de stad Leuven. "Ik had nog nooit gras gemaaid of een bosmaaier van dichtbij gezien. Maar ik had wel een passie voor alles wat groen was."

18 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"Je haalt veel voldoening uit je job omdat je meteen ziet wat je gedaan hebt. Zoals de nieuwe groenaanleg in een straat, of de verbindingen die je maakt tussen de groengebieden in de stad. Maar ook het feit dat je natuurlijke processen herstelt. We doen meer dan enkel bloemperkjes.

Iets waar ik persoonlijk ook veel erkenning voor heb gevoeld, is het 150-jarig bestaan van de stadsschouwburg. Alles werd versierd met bloemen en ik mocht daaraan meewerken. Ik was wel al ploegbaas, maar ze wisten dat ik ervaring had met bloemen."

We doen meer dan enkel bloemperkjes.

Wat is jouw band met Leuven?

"Ik ben hier naar school geweest, leerde hier mensen kennen en heb hier vele jaren gewerkt. Onder andere in een grote bloemenzaak in de Bondgenotenlaan. Maar toen zag ik die annonce van de tuinier bij de stad en dat sprak me aan.

Ik heb namelijk tuinbouwschool gedaan en kort als tuinier gewerkt. Nadien ook in de serres als bloemist. Ik heb dus wel groene vingers, maar van het zwaardere werk, kende ik niets. Ik heb veel van het team geleerd als tuinier. Intussen ben ik al enkele jaren ploegbaas."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Ik heb veel favoriete plekjes, zeker als we daar met de ploeg aan gewerkt hebben. Maar ik hou misschien toch het meest van de begraafplaatsen en Abdij van Park in Heverlee. "

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.