“Wat je doet, heeft sowieso een positieve impact op de samenleving”

Diederik vond bij de stad Leuven de ideale speeltuin voor een specialist applicatiebeheer binnen IT. "Hier leerden mijn ouders elkaar kennen, had ik mijn eerste afspraakje met mijn vrouw en werden later ook mijn kinderen geboren. Leuven is mijn stad en daar mag ik nu iets voor terugdoen."

18 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"Wat je doet, heeft een positieve impact op de samenleving. We voorzien en beheren diverse digitale toepassingen. Op mensenmaat en met veel aandacht voor digitale inclusie. Het draait tenslotte om mensen helpen, zowel inwoners als collega’s. Met het project 'gemeenten zonder gemeentehuis' bijvoorbeeld maken we het de inwoners gemakkelijker om aan de nodige documenten te geraken.

Maar ook de inhoud van de job sprak me aan. Ik heb lang in de privé gewerkt, en ook als gedetacheerde van een overheidsinstelling. Boeiende jobs, dat zeker, maar hoe groter het bedrijf werd, hoe afgelijnder de functie. En ik hou ervan om al mijn kennis te kunnen inzetten, samen te werken over functies en teams heen."

Ik hou ervan om al mijn kennis te kunnen inzetten, samen te werken over functies en teams heen.

Wat betekent Leuven voor jou?

"Alles. Mijn mama is Belgische, mijn papa Afrikaan. Ze werden hier verliefd als studenten en een aantal jaren later ben ik geboren. Tussen mijn 2 en mijn 16 hebben we in Afrika gewoond. Ik keerde een jaar eerder dan mijn ouders terug naar België. Ik heb veel goede herinneringen aan mijn tijd bij het pleeggezin in Rotselaar.

De geschiedenis herhaalde zich. Ik studeerde in Leuven en leerde mijn vrouw kennen. We kregen onze kindjes hier, wonen hier in de buurt en kennen hier veel mensen. We hebben de stad zien evolueren en zijn daar trots op. Dat ik nu iets terug kan doen voor de stad met mijn kennis, daar kan ik alleen maar fier op zijn."

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Ik heb er veel. Het Sluispark aan de Vaartkom, de Sint-Geertruiabdij … Vaak zijn ze gekoppeld aan belangrijke momenten in mijn leven, zoals mijn gezin. Ik kom elke dag met de fiets, dus zie ik er veel van. Ik voel me er ook fitter door. Dus dankjewel, Leuven, om dat te stimuleren!"

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.