“Overal waar je komt, waarderen de mensen wat je doet”

Ak werkt als chauffeur-lader en zorgt zo mee voor een propere stad Leuven. "Ik kan niet tegen vuil. Thuis niet, in mijn straat niet, het maakt niet uit waar. Daarom dat deze job me helemaal op het lijf geschreven is."

18 april 2024

Waarom hou je van deze job?

"Een aantal van mijn kameraden werkte hier al en zei: 'Ak, we kennen jou, dat is hier helemaal iets voor jou. Kom je niet mee bij ons werken, samen onder vrienden.' En ze hadden gelijk. Ik zie elke dag meteen het resultaat van wat ik doe. Dat geeft veel voldoening.

Als kind droomde ik er ook altijd van om met grote camions te rijden. En nu kan ik dat hier doen. Elke dag is hier ook anders. Rijden, laden, reinigen, opruimen, andere routes, andere plekken … En overal waar je komt, waarderen de mensen wat je doet."

Als kind droomde ik er altijd van om met grote camions te rijden. En nu kan ik dat hier doen.

Wat is jouw band met Leuven?

"Ik woon sinds 2009 in België. Ik kwam ook in andere gemeentes, maar Leuven is het beste. Het is een groene omgeving en alles is hier dichtbij. Ik ga hier ook graag wandelen. Drie kwartier om de 2 dagen. En dat bovenop mijn job waar ik ook constant beweeg.

En Leuven is ook mijn job. Ik ben daar fier op en kan het door de interessante uren nog met heel wat andere zaken combineren. En als ik ooit iets anders wil doen, dan weet ik dat dat kan, hier bij de stad. Technisch onderhoud, groenaanleg, sport …"

Wat is je favoriete plek in Leuven?

"Dat is makkelijk. De Kesselse Bergen, die liggen vlak over mijn deur. Na een stevige klim door het bos kom je op een open plek met een zicht op de regio. Mooi en rustgevend."

Hoe is het om voor stad Leuven te werken?

Heb je een vraag?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.

Bel ons

016 27 24 34

Mail ons

sollicitaties@leuven.be
Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.