Drie jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij Compagnie Cordial. Deze organisatie helpt nieuwkomers in België om vrijwilligerswerk te vinden. Ze brengen mensen samen die elkaar anders niet snel zouden ontmoeten. Daardoor heb ik snel nieuwe mensen leren kennen en bijzondere plekken in Leuven ontdekt.
Via Compagnie Cordial heb ik al op veel verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan. Zo stond ik achter de bar op het Wereldfeest, bij Het Depot en voetbalclub OHL – iets wat ik nooit eerder had gedaan! Bij STUK hielp ik mee aan het buffet voor artiesten, en bij Cas-co heb ik gekookt. Ook begeleidde ik kookworkshops bij Alvinnenberg voor mensen met een beperking, waar ik uitleg gaf over de kruiden die we in Syrië gebruiken. Die variatie in vrijwilligerswerk vind ik geweldig, maar koken is altijd de rode draad.
Wanneer Compagnie Cordial zelf een evenement organiseert, denk ik graag mee. Samen bespreken we wat we gaan koken, welke ingrediënten we nodig hebben en hoe we het aanpakken. Koken voor 100 personen? Geen probleem! Het geeft me geen stress, maar juist veel voldoening. Koken is mijn passie, en ik vind het geweldig om die passie te delen met andere Leuvenaars.
Ik blijf niet graag thuiszitten, dus ik ben blij dat ik aan de slag kan. In de voormiddag volg ik Nederlandse les, en in de namiddag en het weekend doe ik vrijwilligerswerk. Zo leer ik niet alleen nieuwe mensen kennen, maar oefen ik ook mijn Nederlands. Ik merk dat ik nu veel minder verlegen ben om te spreken en mijn mening te geven. Door het vrijwilligerswerk durf ik nu praten en mijn mening te geven.