Vrijwilliger Marc, dj bij basketwedstrijden

Vrijwilliger Marc Segers is dj bij basketwedstrijden van het A-team van de Leuven Bears.

26 juli 2022

Meer ambiance

Ik heb zelf 35 jaar gebasket. Als tiener hielp ik al mee in de club, tijdens de mosselfeesten en zo. Dat zit er ingebakken. Een jaar of 20 geleden wilde de voorzitter meer ambiance tijdens de matchen. Ik draaide al plaatjes in mijn vrije tijd, en ik ben het toen ook voor de club gaan doen.

Mijn mooiste herinnering? De bekerwinst in 2005.

Ik speel alleen muziek als onze ploeg in de aanval is. Ik heb altijd zo’n 200 muziekjes klaarstaan waarop het publiek zich kan uitleven. Als mensen meeklappen en trommelen op het ritme van de muziek … dat zijn zalige momenten. Ik geloof echt dat de muziek en de supporters de spelers naar een hoger niveau kunnen tillen.

Mijn mooiste herinnering is de bekerwinst in 2005. Op het einde van de match speelde ik ‘Stand Up For the Champions’. De Sportoase was te klein!

In 20 jaar tijd maar 2 matchen gemist.

Liefde voor de club

Ik doe het uit liefde voor de club. Wij zijn 1 grote familie, met wel 100 vrijwilligers. We helpen elkaar als het minder gaat, het is een stuk van mijn leven geworden. Als het seizoen voorbij is, val ik in een zwart gat en kan ik niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.

In 20 jaar tijd heb ik maar 2 matchen gemist: 1 keer omdat ik ziek was, en 1 keer omdat ik op reis was. Maar toen hebben de supporters mij wel de tussenstanden doorgestuurd. Een vorige voorzitter heeft mij eens willen vervangen door een andere dj, maar dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de supporters. Ik voel dat ze echt waarderen wat ik doe. Na de match krijg ik altijd een pintje getrakteerd.

Wil jij ook vrijwilliger worden?
Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.