Meet your street

Eind september komen weer veel studenten aan in Leuven om er tijdelijk te wonen. Woon je zelf in een straat met studenten? En wil je jouw nieuwe buren graag leren kennen? Verwelkom de studenten in je buurt op donderdag 12 oktober 2023. Wij helpen je buurtdrink graag op weg met een gratis feestpakket van de stad.

Je kan een feestpakket aanvragen tot en met 8 oktober 2023.

Doe mee

Zet op donderdag 12 oktober 2023 een paar stoelen voor de deur en nodig je buren en de studenten in je straat uit voor een drankje. Zie je het grootser? Laat elke buur iets lekkers meenemen, speel samen een tof spel of leer de buren wat cantusnummers aan. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen.

Het is niet de bedoeling om de straat af te zetten voor dit evenement. Zoek samen een gezellig plekje in de buurt of zet jullie gewoon op de stoep.

Steun van de stad

Om de verwelkoming leuker te laten verlopen, biedt de stad een gratis feestpakket aan.

Inhoud feestpakket

 • Drank
 • Hapjes
 • Raamaffiche
 • Uitnodigingskaartjes.

Voorwaarde

Je woont in een straat met studenten.

  Hoe aanvragen

  Je kan het pakket aanvragen tot en met 8 oktober 2023.

  Vraag pakket aan

  Afhalen

  We contacteren je om je pakket af te halen op het stadskantoor.

  Waarom zijn hechte buurten belangrijk?

  Goed samenleven begint in de straat en de buurt. Als er fijne contacten zijn, is het vaak gemakkelijker om hulp te vragen of elkaar aan te spreken op gedrag of overlast. Samen met onze partners KU Leuven, UC Leuven-Limburg en LOKO willen we bewoners en studenten dichter bij elkaar brengen.

  Stadskantoor
  Professor Van Overstraetenplein 1
  3000 Leuven

  Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.