iCE KiNG

 • Wat: Bardrock
 • Voor wie: Iedere liefhebber van luistermuziek
 • Wanneer beschikbaar: Hele jaar door

Programma

Laten we het maar onder ogen zien: iCE KiNG, soloproject van Bas L.G. Verdin, laat zich niet gemakkelijk voorstellen, hoe welomschreven het ook is. Wie een oor heeft voor pure muziek en iets unieks, is aan het juiste adres.

Deze pionier is 'kicking ice' sinds 2003, en werd niet minder dan 18 titels toegeschreven tot dusver, van Belgium's Bravest Bard over Avalon's Avant-Garde Bard tot Victorian Viking Virtuoso. Hij bracht 9 cd's uit, terwijl er al ongeveer 2 meer zijn gecomponeerd. Dat en ver boven de 150 concerten later, levert hij met zoveel passie zijn zeer eigen stijl van extreem veelzijdig zingen en baritongestemd gitaarspel - occasioneel keyboard - vol epiek, melodie en variatie. We durven te stellen: het elektrische vervolg op de Romantiek. Het is niet omdat hij haast vergeten gedichten uit dat tijdperk daadwerkelijk transcribeert tot songteksten, dat de muziek van het verleden zou zijn of slechts begeleiding.

Niet alleen is iCE KING's muziek volstrekt nieuw, bovendien ontwikkelt ze zich voorbij de verschillende genres van muziek als kunst. Niet alleen is zijn muziek een absoluut doel op zich, bovendien verkent ze de grenzen van wat expressief en dus technisch mogelijk is live door één man. Hoewel dit allemaal complex mag klinken en zeker moeilijk zou zijn om adequaat na te doen, behoren aanstekelijkheid en kippenvel tot het ware hart van iCE KiNG. Als er al moet geclassificeerd worden, raden we aan: Bardrock for the Brave and Free. De anderen? Die weten simpelweg niet wat ze missen …

Alle regels van marketing en massaconsumptie tartend, heeft iCE KiNG waarschijnlijk het meest diverse publiek ter wereld. De meeste uitvoeringen vinden plaats in thuisland België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De gezongen talen omvatten overwegend eeuwenoud Engels, maar ook even archaïsch Nederlands, Frans, Duits, Zweeds, Latijn en Oudgrieks, wetende dat de overvloedige instrumentale en vocale deunen zo universeel zijn als ze maar kunnen.

Prijs

 • De prijs is afhankelijk van de vraag van het event.
 • Deze act kan zelf voor PA zorgen.
Met de subsidie 'Buurtcultuur' betaalt de stad 80% van de kosten.

Waar moet de aanvrager voor zorgen?

Technische vereisten

Deze act heeft geen specifieke technische vereisten.

Catering

Deze act kan zelf voor catering zorgen.

Hoe boek je deze act?

 1. Vraag subsidie 'Buurtcultuur' aan
  Dit is een act die je kan boeken voor je buurtfeest. Met 'Buurtcultuur' betaalt de stad 80% van de kosten.
 2. Boek de act

  Bas Verdin
  Kabbeekvest 19
  3300 Tienen
  Tel.: 0486 17 79 01
  E-mail: bas.verdin@telenet.be
  Website: www.iceking.be
  Facebook: iCE KiNG

Welke acts kan je nog boeken met Buurtcultuur?

Bekijk het volledige aanbod van Buurtcultuur

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.