Hapje-Tapje

Op de laatste zondag van juli is het stadscentrum de place to be voor alle Bourgondiërs. Hapje-Tapje is dé culinaire hoogdag in Leuven.

 • Wanneer: Zondag 31 juli 2022 van 12 tot 24 uur
 • Waar: In en rond de Muntstraat, Oude Markt en Grote Markt
 • Prijs: Gratis toegang

Gastronomisch parcours

Grote Markt, Muntstraat, Hogeschoolplein, De Layensplein en Tiensestraat

Proef hapjes van maximaal € 6.

Hapje-Tapje brengt het rijke aanbod van Leuvense restaurants naar het stadscentrum. Je kan er doorlopend genieten van culinaire proevertjes op het gastronomisch parcours, dat begint op de Grote Markt en uitdeint naar de Muntstraat, het Hogeschoolplein, het De Layensplein en de Tiensestraat. Ook op de ‘Marché des Métiers’ laten topambachtslui je proeven van hun vakmanschap.

Praktisch

 • Eenrichtingsverkeer
  Op een deel van het parcours geldt eenrichtingsverkeer.
  • Start je culinaire parcours aan het begin van de Muntstraat (aan de Naamsestraat).
  • Aan de ’s Meiersstraat kan je kiezen om de lus over het Hogeschoolplein of de lus langs de Tiensestraat en Rector De Somerplein te volgen.
  • Je mag de Muntstraat dus niet in als je van de Tiensestraat komt en je mag de Tiensestraat niet in vanop het Rector De Somerplein.
 • Honden en kinderwagens
  Voor de veiligheid mag je de Muntstraat niet in met honden of kinderwagens. Er is een bewaakte buggyparking aan de ingang van de Muntstraat (aan de Zeelstraat).

Oude Markt

Biermarkt

Doorlopend

Bier drink je met verstand en op onze biermarkt leer je ook veel bij. Met een proefglaasje in de hand (waarborg: € 5) kan je de lekkerste speciaalbieren degusteren. Ze worden vakkundig geserveerd door de vele cafés die de Oude Markt rijk is.

Barmannenrace

15 uur

De barmannen en -vrouwen lopen zich de benen uit het lijf in de traditionele barmannenrace. Snelheid, behendigheid en de hoeveelheid bier bij aankomst bepalen de 5 beste deelnemers, die daarna een aantal individuele proeven beslechten voor de titel.

Inschrijven: Vanaf 13 uur. Vergeet je tapperskledij en eigen plateau niet.

Muziek

Les Truttes om 21 uur

Les Truttes spelen intussen al 25 (!) jaar alle zalen, pleinen en feesttenten plat. Wat ooit startte als een grap, werd een begrip in Vlaanderen. Met hun humor, spektakel en fantastische muziekkeuze zorgen Gerrit De Cock en co voor een party die je niet mag missen.

Grote Markt

De Grote Markt wordt voor een dag omgedoopt tot ‘Grand Place Gourmande’. Onder een indrukwekkende koepel brengen een tiental Leuvense topzaken elk 1 gerecht, speciaal voor Hapje-Tapje.

Afval

 • Gastronomisch parcours
  Gebruik de afvaleilanden op het parcours. De standhouders werken met bioafbreekbare bordjes en bestek.

 • Oude Markt vanaf 19 uur
  1. Koop bij aankomst een token voor € 1.
  2. Met die token krijg je je eerste herbruikbare beker aan de toog.
  3. Je laatste beker kan je weer inruilen voor een token. Dat kan aan de toog of aan het verkooppunt van de tokens.
  4. Kom je niet meer terug naar Het Groot Verlof? Laat je beker dan achter in de speciale containers op het parcours, of aan de toog.

Mensen met een beperking

Toegankelijkheid

Bezoekers met een beperking kunnen rekenen op extra ondersteuning.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.