Duurzame Helden 2023

Elk jaar in september zet de stad haar Duurzame Helden in de kijker. Dat zijn mensen of organisaties die dagelijks bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

De voorbije maanden kon iedere Leuvenaar Duurzame Helden nomineren die zich inzetten voor kwaliteitsvolle scholing en levenslang leren. Uit de 10 kandidaten koos de stad deze 5 winnaars.

Duurzame Helden 2023

Banaba Wereldburgerschap en ontwikkeling van Hogeschool UCLL

Deze bachelor-na-bacheloropleiding vormt studenten tot kritische en geëngageerde wereldburgers.

Na een intensieve interculturele training, taalcursussen en een grondige theoretische verdieping lopen de studenten 6 maanden stage in landen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

Tijdens een terugkomdag delen ze hun stage-ervaringen met andere studenten. In juni studeren ze af met een bachelorproef over een mondiaal thema.

Meer over Banaba Wereldburgerschap en ontwikkeling van Hogeschool UCLL

KosMos van GO! Atheneum De Ring

KosMos (Klimaat op school - Milieu op School) is een groep leerlingen die zich vrijwillig inzet om de school ecologischer en duurzamer te maken.

De leerlingen zijn geëngageerd in het leerlingenparlement en bekijken het duurzaamheidsbeleid van de school, brengen nieuwe ideeën aan en steken zelf de handen uit de mouwen.

Meer over KosMos van GO! Atheneum De Ring

Mobile School

Mobile School zet zich wereldwijd in voor die kinderen die het meest aan hun lot overgelaten worden: Ze onderwijzen straatkinderen met ingenieuze mobiele schooltjes. Die ervaringen gebruikt Mobile School om jongeren en bedrijven streetwise te maken.

Meer over Mobile School

Teach the Teachers

Teach the Teachers geeft studenten en jong afgestudeerden in de onderwijs- en taalwereld de kans om in interactie te gaan met docenten Engels uit Peru. Samen zetten ze een onderwijsplan op.

Daarnaast geven de studenten 3 maanden lang vanop afstand les Engels aan de Peruviaanse docenten en in de zomervakantie gaan ze 6 weken naar Peru om te observeren, les te geven en te evalueren wat ze bereikt hebben.

Meer over Teach the Teachers

IVAN van Hogeschool UCLL

IVAN staat voor Intensief Voorbereidingsjaar voor Anderstalige Nieuwkomers en wordt gecoördineerd door Bie Strypens. Dit traject van Hogeschool UCLL is specifiek bedoeld voor anderstalige nieuwkomers die in het Vlaamse hoger onderwijs willen (verder) studeren of hun hoger diploma willen versterken.

Het is een uniek traject om op 1 jaar voldoende Nederlands voor het hoger onderwijs te leren, basiscompetenties te versterken en vaktaal te begrijpen.

Meer over IVAN van Hogeschool UCLL

Over dit project

De stad neemt deel aan de Week van de Duurzame Gemeente die plaatsvindt van 18 tot en met 25 september 2023. Zo willen we lokale duurzame acties zichtbaar maken, interesse wekken bij onze inwoners en hen er het belang van duidelijk maken.

Deze actie past in de ‘Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling’ met 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG’s

Diestsesteenweg 104F
3010 Kessel-Lo

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.