Vrijwilliger Peter, gezinsondersteuner bij Home-Start Domo Leuven

Peter Rombauts (57) is gezinsondersteuner bij Home-Start Domo Leuven.

26 juli 2022

Grote veranderingen

Je kan grote problematieken zoals armoede niet alleen op beleidsniveau aanpakken. Dat doet mij denken aan het nummer “Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde” van Bram Vermeulen. Je doet kleine dingen en dat resulteert in grote veranderingen. Die veranderingen waarnemen, zien hoe mensen evolueren en daar deel van uitmaken: dat is voor mij vrijwilligerswerk.

Ik ben een jaar geleden bij Domo vzw (nog voor de naamsverandering) terechtgekomen via een infodag van het OCMW. De inhoud van Home-Start Domo sprak mij aan. Ik ben klinisch psycholoog van opleiding en heb met kinderen mogen werken. Het is bekend terrein, wat mij zeker heeft aangetrokken.

Mijn goede relatie met het gezin is heel belangrijk.

Engagement aangaan

Home-Start Domo ondersteunt je goed. Ze voorzien intervisiemomenten waarbij vrijwilligers samenkomen en elkaar ondersteunen door feedback te geven, maar ook door samen te zoeken naar oplossingen. Daarnaast organiseren ze vormingen.

Daarom blijf ik als vrijwilliger het engagement aangaan bij Home-Start Domo. Natuurlijk is mijn goede relatie met het gezin ook belangrijk! Ik krijg veel vertrouwen van hen, en dat geef mij voldoening.

Wil jij ook vrijwilliger worden?
Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.