Vrijwilliger Lieve, mentor bij Motivation United

Vrijwilliger Lieve Schreurs (57) is mentor bij Motivation United.

26 juli 2022

Echt iets doen

Ik ben met vrijwilligerswerk begonnen tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. Ik hielp bij de opvang van vluchtelingen in scoutslokalen in de buurt.

Persoonlijk contact met mensen in nood geeft je de wil om echt iets te doen. Een tijdje later zag ik een oproep van Motivation United, een Leuvens project van vzw AIF: ze hadden mensen nodig die werkzoekenden met een migratieachtergrond wilden begeleiden.

Ik help onzichtbare barrières te doorbreken.

Helpen aan een job

Ik heb al 3 mensen begeleid. Een half jaar lang spreek ik 2 keer per maand met ze af en probeer ik ze te helpen een job te vinden.

Een van hen was een Indiase vrouw met een communicatiediploma. Na anderhalf jaar had ze nog geen job gevonden, en dat tastte haar zelfbeeld aan. Ze stootte op onzichtbare barrières: de taal, culturele verschillen ... Die heb ik helpen doorbreken. Ik heb haar geholpen om haar vaardigheden te ontdekken, rollenspellen gespeeld en haar zo voorbereid op sollicitaties. Ondertussen werkt ze bij WWF.

Met een kleine inspanning kan je veel betekenen voor iemand.

Groter als mens

Ik ben zelf in een welvarend land geboren en heb kansen gekregen. Daarom hoort solidariteit voor mij bij een zinvol leven. Het maakt je groter als mens.

Iedereen kan de stap naar vrijwilligerswerk zetten, het is niet moeilijker dan je inschrijven bij een sportclub. Maar met die kleine inspanning kan je heel veel betekenen voor iemand.

Wil jij ook vrijwilliger worden?
Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.