Lichtkunstwerk 'Remnant Ecologies'

De Britse kunstenaar Jony Easterby gebruikt de Kruidtuin als zijn canvas. In ‘Remnant Ecologies’ hebben de vogels hun kooien verlaten, alleen hun gezang en schaduw blijven over.

Je geniet niet alleen van een prachtig kunstwerk, maar ook van de Kruidtuin in een mooi verlicht winterjasje. Tijdens de nocturne bieden we je een hapje aan en maak je kennis met de thee die Onan samenstelde voor 200 jaar Kruidtuin. 

© Bird Cage Shadows Durham
 • Wanneer:
  • 11 tot en met 17 december 2021, 17 tot 21 uur
  • 18 december 2021, 17 tot 22 uur (nocturne)
 • Waar: Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30
  Bekijk op Google Maps
 • Prijs: Gratis
 • Toegankelijkheid: Deze locatie is toegankelijk met een rolstoel.
 • Coronamaatregelen: Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht
 Dit is een van de 5 werken op het lichtparcours (un)Holy Light.

Nocturne op zaterdag 18 december 2021

Wie dacht dat een tuin niet mooi kan zijn in de winter, heeft het mis! In de Kruidtuin kan je ook tijdens het koudste seizoen winterbloeiers, minder bekende planten en spannende verhalen ontdekken. Kom mee de start van de winter vieren op zaterdag 18 december van 17 tot 22 uur. Een unieke kans om ’s avonds de mooi verlichte Kruidtuin te bezoeken met een gratis hapje.

Je kan die avond ook kennismaken met de speciale thee die koffie-en-theezaak Onan ontwikkelde ter ere van 200 jaar Kruidtuin. Tijdens een zomerworkshop stelde Onan met cursisten in de Kruidtuin een aantal mengelingen samen. Daaruit werd er 1 geselecteerd, waar Onan vervolgens verder aan sleutelde. Je kan de thee kopen in de Kruidtuin en bij Visit Leuven. De oplage is beperkt tot 200 stuks, voor elk levensjaartje 1. Een origineel geschenk voor onder de kerstboom!

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Kapucijnenvoer 30
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.