Expo Architectuurprijs Leuven 2023

Tijdens de tentoonstelling ontdek je de 22 genomineerde projecten via beelden, plannen, maquettes en bondige teksten. Bekijk fragmenten van projecten op ware grote of luister naar interviews met de architecten van de 5 finalisten.

  • Wanneer: Tot en met 4 november 2023
    • Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 12 tot 18 uur
    • Donderdag: 14 tot 20 uur
  • Waar: Expo Leuven, Tweebronnen (Bekijk op Google Maps)
  • Prijs: Gratis

Over de expo

Leuven is volop in ontwikkeling. De stad vernieuwt en verandert. 'Stad maken' gebeurt dankzij het engagement van velen, van bestuur en burger, van bouwheren en ontwerpers. Dat verdient erkenning.

Daarom bekroont de stad Leuven kwaliteitsvolle architectuur van eigen bodem met de 4-jaarlijkse Architectuurprijs Leuven.

Stad en Architectuur organiseert de Architectuurprijs in opdracht van stad Leuven en stelt de geselecteerde projecten voor aan het publiek in een tentoonstelling en een publicatie.

Er zitten uiteenlopende projecten in de selectie, maar ze zijn allemaal ontworpen in samenhang: met de lokale gemeenschap, met het stedelijk landschap en met de natuurlijke omgeving. De architectuurprojecten demonstreren hoe er met aandacht voor elkaar en de omgeving aan de toekomst 'gebouwd' wordt.

Expo Leuven

Dit is een tentoonstelling van Expo Leuven. Met Expo Leuven biedt de stad een platform aan beeldende kunstenaars uit eigen regio.

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.