Leuven is Europese Sportstad 2021

Wat is 'Europese Sportstad'?

De titel Europese Sportstad wordt door ACES Europe jaarlijks uitgereikt aan verschillende Europese steden met erkenning van de Europese Commissie.

Leuven stelde zich in mei 2020 kandidaat om Europese Sportstad van het jaar te worden. Per land kan er slechts één stad per jaar de titel ontvangen. Eerder sleepten Oostende en Kortrijk deze titel in de wacht.

Waarom krijgt Leuven deze prijs?

Leuven is een stad waar zowel jonge als oude, competitieve als recreatieve en passieve als actieve sporters aan hun trekken komen. Dat blijkt ook uit de cijfers. 66% van de Leuvenaars sport minstens één keer per week, het hoogste percentage in Vlaanderen. De stad kon de jury overtuigen door het sportaanbod van de vele sportclubs, de verschillende topsportevents die de stad mee organiseert en de vele (innovatieve) verwezenlijkingen van de voorbije jaren.

De stad wil van 2021 een fantastisch sportjaar maken, met in september het WK wielrennen als hoogtepunt. Er zullen heel wat sportieve evenementen, activiteiten, workshops … coronaveilig georganiseerd worden doorheen het hele jaar. Houd je dus klaar voor een extra sportief 2021!

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.