Een job van belang

Fatma Gözet (34 jaar) werkt al 10 jaar bij de stad. Als deskundige zakelijk beheer leidt ze complexe administratieve dossiers en projecten mee in goede banen.

16 september 2022

Toen ik 10 jaar geleden koos voor een job bij de stad, woonde ik nog maar een jaar in Leuven. Ik had zin in een job waarin ik van maatschappelijk nut kon zijn. Omdat ik geen opleiding heb als maatschappelijk werker of in een andere sociale richting, leek een lokaal bestuur me dé plek om toch te kunnen bijdragen.

Uitdaging

De eerste 2 jaar van mijn loopbaan bij de stad werkte ik als administratieve kracht bij verschillende diensten. Dit gaf me de kans om snel verschillende dingen te leren. Als iets sterk repetitief wordt, dan wordt het voor mij al snel saai. Ik heb uitdaging nodig om plezier te hebben in mijn job.

Bij de stad kan je hier bewust mee bezig zijn. Mijn leidinggevende gaf me de ruimte om hierover te praten. Ook de personeelsdienst speelde een cruciale rol. Ze werken heel toegankelijk en laagdrempelig en zorgen voor een persoonlijke aanpak. Na een examen kreeg ik de kans tot promotie naar deskundige zakelijk beheer. In oktober doe ik dit 4 jaar.

Administratieve helpdesk

Ik werk voor de stafdienst binnen de directie ruimtelijke ontwikkeling. Ik ondersteun de hele directie in hun administratieve processen. Ik ben een soort helpdesk voor de administratieve medewerkers van de directie of voor diensten die geen administratieve medewerker hebben: van bestelbonnen maken, offertes opvragen en collegedossiers voor overheidsopdrachten opmaken, tot budgetten opmaken en opvolgen.

Het grootste deel van mijn job bestaat uit de financiële en administratieve opvolging van subsidieprojecten. Dat zijn projecten waarvoor we subsidies krijgen van de provincie, Vlaanderen of Europa, zoals de projecten rond circulaire economie en afvalreductie. Achter dit soort projecten en dossiers zit een grote administratie en ze vragen daarom specifieke opvolging.

Mijn takenpakket evolueert voortdurend, waardoor ik aan jobcrafting kan doen.

Mijn werk is heel afwisselend. Af en toe heb ik makkelijke administratieve taken te doen, maar vaak mag ik me vastbijten in nieuwe dingen waardoor ik veel expertise opdoe: regelgeving die wijzigt, procedures die up-to-date gehouden moeten worden... Die variatie geeft me energie en drive, ik heb er ook echt nood aan. Zo evolueert mijn takenpakket voortdurend, wat me de kans geeft om aan 'jobcrafting' te doen.

Focuswerk én teamwerk

Ik hou van het goede evenwicht tussen zelfstandig gefocust werken en het teamwork dat mijn functie nu biedt. Ik ben op dat vlak gegroeid. In vorige functies was ik het heel gewoon om zelf dossiers van A tot Z op te volgen. Het was een leerproces om met zoveel mensen te leren samenwerken.

De combinatie van thuiswerk en kantoorwerk vind ik heel fijn. Niet alleen voor je work-lifebalans, maar ook om je werkplek te kunnen kiezen volgens de taken die je moet doen: focuswerk thuis en dat in afwisseling met de wat levendigere werkdagen op kantoor. Ik ben plichtsbewust en loyaal. Mijn dag is geslaagd als ik mijn to do’s kan afvinken.

Fijne sfeer

Bij de stad kan je rekenen op toffe collega’s en een fijne sfeer. Er hangt verbondenheid op de werkvloer: met burgers, met collega’s, met maatschappelijke thema’s.

Ik ben onder de indruk over de snelheid en flexibiliteit waarmee de coronacrisis en meer recent de Oekraïnecrisis werd aangepakt: zoveel inzet van mensen en diensten. Dit soort crisissen hebben een gigantische impact op je werking. Er moet snel gereageerd worden. Het is mooi om te zien dat zoveel collega’s zich tijdens de werkuren en vrijwillig inzetten.

Werken bij stad Leuven, iets voor jou?
Categorieën
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.