Bert Cools en Lisbeth Gruwez

  • Wat: dans en muziek
  • Wanneer: 29 augustus 2020, 20.15 tot 22.30 uur
  • Waar: STUK binnenplein (openlucht)
    Bekijk op Google Maps
  • Prijs: € 14

Koop tickets

Unieke dans-en-muziek-double bill met succesperformance van danser Lisbeth Gruwez en buitenaardse gitaarklanken van Bert Cools. 

Bert Cools is een man van vele talenten. Hij cureert samen met zijn broer Stijn het kunstenplatform ‘granvat’ en speelt in de bands Merope, Hoera., Book of air vvolk en Fieldtone. Daarnaast vervoegde hij sinds kort de Deense indie band Efterklang en de Amerikaanse artiest Sam Amidon. Vanavond presenteert hij zijn solo project, vertrekkende vanuit zijn gitaar creëert hij een volledig eigen droomwereld, waarin soundscapes, beats en synthesizers je langzaam overspoelen. 

Lisbeth Gruwez danst in Penelope alle verzwegen vrouwen van de Odyssee bijeen. Voortgestuwd door de hypnotiserende en opzwepende partituur van Maarten Van Cauwenberghe , haar vaste artistiek kompaan bij Voetvolk, cirkelt de danseres in het rond als een levende tol. Samen willen ze de tijd (voor even) laten stollen. Penelope werd gemaakt als epiloog bij Odysseus van de KVS: een 24 uur durend stuk waarin de volledige Odyssee verteld werd door 24 mannelijke acteurs. In een woordeloos antwoord in de meest zuivere eenvoud en kracht dient Gruwez al die mannen van repliek. 

Choreografie: Lisbeth Gruwez
Compositie: Maarten Van Cauwenberghe
Performacne: Lisbeth Gruwez
Lichtontwerp: Jan Maertens en Harry Cole
Scenografie: Marie Szersnovicz
Kostuum: Myriam Van Gucht / Repetitor: Lucius Romeo-Fromm
Technisch directeur: Gilles Roosen / Productieleider: Anita Boels
Communicatie: Sam Ecker / Productie: Voetvolk vzw en KVS
Organisatie: STUK / Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Stadskantoor
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.